HTML

Simon magyaráz

Néha nem értem a világot, olyan, mintha értelmezni próbálnám az értelmezhetetlent. Ilyenkor jól jön Simon, a főállású léhűtő, másodállású bosszantó, aki minden pozicióból megfellebezhetetlenül tud magyarázni. A saját szórakoztatásomra...

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: @röhögő: "...az nem mehet a végtelenségig hogy többet fogyasztunk, mint amit megtermelünk." Minth... (2012.06.03. 12:15) Orbán interjú

Címkék

adó (3) beszéd (1) egykulcsos (1) EU (2) euró (1) görög (1) gyilkos (1) imf (3) interjú (1) mnb (1) nemzeti konzultáció (1) Orbán (3) spanyol (1) tobin (2) TV (1) Címkefelhő

2012.06.01. 15:58 TockoSimon

Orbán interjú

 

A kitűnő Vastagbőr blog hívta fel figyelmemet a miniszterelnöki interjúra, amit annak rendje és módja szerint végig is hallgattam. De megvallom őszintén, nem értettem itt-ott Orbán Viktort, így segítségül kellet hívnom az értelmezéshez Simont.

 

Én: Az interjú nagy részében az új nemzeti konzultációról kérdezték a miniszterelnököt. Orbán Viktor azt mondta, hogy igazából a konzultációban való részvétel a fontos, es cáfolta, hogy olyan kérdéseket tennének fel, amikre mar megszületett a döntés. Igaz, a bankadó kapcsán úgy fogalmazott, hogy vastagon fog majd a ceruzája, amikor igennel válaszol. Nem értem, ez szerintem azt jelenti, hogy mégis el van döntve a kérdés. Vagy nem?

Simon: Minek teszel fel egy olyan kérdést, amit már megválaszoltál? A részvétel a fontos, magyarán mindegy, mi a kérdés meg a válasz.

Én: De ha nem fontosak a kérdések, akkor minek ez az egész?

Simon: Két dolog miatt. Először is ez egy nagy közvélemény-kutatás, hogyan is vélekednek az emberek ezekről a kérdésekről. Lakcímre pontosan tudni fogják, ki milyen választ adott, ráadásul míg a Fidesznek egy fillérjébe sem kerül, a többi part nem fér hozza a válaszokhoz. Másrészt teljesen mindegy, hogy valóban beleszólhat-e a dolgokba az egyszeri magyar, elég, ha azt hiszi. A válaszokat más nem fogja látni, csak a kormány, úgyhogy senki sem fogja tudni megcáfolni a végeredményt.

Én: Szóval szerinted elképzelhető, hogy manipuláljak a válaszokat? Az is lehet, hogy pont az ellenkezőjét hozzak ki eredményként, mint ami a valódi?

Simon: Dehogyis. Épeszű politikus csak komoly kényszerből tesz népszerűtlen lépéseket. Nem fognak keresztülverni olyan intézkedést, amiről látják, hogy az emberek nagy része elutasítja.

Én: De végtére is nem az a demokrácia, hogy megkérdezik az emberek véleményét? Orbán Viktor is arról beszelt az interjúban, hogy nem elég négyévente egy szavazás.

Simon: Akkor van demokrácia, ha valódi a döntési lehetőség. Hogy is szól az a bankadós kérdés?

Én: “Vannak, akik szerint továbbra is méltányos tehermegosztásra van szükség az állam, a nagyvállalatok, illetve a bankok és az emberek között akkor is, ha ez ellentétes az EU elvárásaival. Mások szerint a bankoknak és nagyvállalatoknak kisebb részt kell vállalni a válság terheiből, mert így tudják eredményessé tenni gazdálkodásukat és segíteni a gazdaságot.”

Simon: Nyilván kevés ember lesz, aki azt mondja, ne legyen méltányos tehermegosztás. Arról meg nem kérdezik meg a népet, mi a méltányos, ezt a kormány mondja majd meg. A bankokat sújtó különadó is méltányos lesz, meg a Hankook es a Mercedes 80%-os adókedvezménye is.

Én: De azok új munkahelyeket hoznak létre, és a kormány elsődleges célja a munkahelyteremtés. 1 millió új munkahely! A miniszterelnök szerint létkérdés, hogy Magyarországon 5 millió ember dolgozzon, de igazából a csehek szintjét tartja ideálisnak, akik alig vannak kevesebben, mint mi, de ott 5 és fél millióan dolgoznak.

Simon: Nem tudom, ezt honnan vette Orbán Viktor, de a csehek nem kevesebben, hanem több mint fél millióval többen vannak, mint mi, és ebből kevesebb, mint 4,9 millióan dolgoznak. Ez még mindig sokkal magasabb, mint a magyar arány, de azért érdemes a kormányzati politikát a valósággal összekötni.

Én: De végtére is nőtt a foglalkoztatás. Ugyan az interjúban az is elhangzott, hogy a részmunkaidős nőtt és nem a teljes munkaidős, de erre Orbán is visszakérdezett, hogy vajon van-e ember, aki ezt érti. Te érted?

Simon: Na most nagyon figyelj, mert nehéz lesz: A teljes munkaidőben foglalkoztatottak azok, akiket teljes munkaidőben foglalkoztatnak. A részmunkaidősök pedig azok, akiket részmunkaidőben foglalkoztatnak. Félállásban, például. Érted: fél, vagyis nem egész. Része a teljesnek. Magyarázzam még?

Én: Nem, ez nyilvánvaló, de gondolom, a miniszterelnök úgy értette, hogy ez nem fontos, a lényeg, hogy hányan dolgoznak.

Simon: Nekem mindegy is, mert én nem dolgozom, de akik igen, azoknak lehet, hogy számít, mennyit dolgoznak és főleg mennyi pénzért.

Én: Azokat ösztönzi az egykulcsos adó. Ahogy a miniszterelnök magyarázta, aki tízszer annyit dolgozik, tízszer annyit keres, és tízszer annyit adózik. Ez igazságosabb is így, nem gondolod?

Simon: Persze. Aki eddig csak napi 8 órát dolgozott, most majd napi 80 órát fog dolgozni, sok ilyen van az országban.

Én: A gúnyolódással azt akarod mondani, hogy az egykulcsos adó nem működik?

Simon: Ahhoz először is egykulcsos jövedelemadó kellene, mert a mostani nem az. Attól, hogy a második kulcsot nem annak hívják, nem tűnik el. Másrészt, egy adófajta önmagában se nem jó, se nem rossz.

Én: Orbán Viktor is mondta az interjúban, csak a jövedelemadót nézni önmagában csőlátást eredményez. A gazdagokat a fogyasztási adó emelésével fogják jobban adóztatni, 5 kulcsos ÁFA lesz, és a luxusdolgokra lesz a legmagasabb.

Simon: Luxusdolgokra? Azok nem azok a cuccok, amiket a gazdagok már most is Bécsben vásárolnak meg, és még a mostani ÁFA-t sem fizetik meg utánuk?

Én: Gondolom a miniszterelnök úgy értette, hogy az adórendszer egészét kell nézni, és a gazdagokat másfajta adóval lehet megadóztatni.

Simon: Azzal teljesen egyetértek, hogy az adórendszer egészét kell nézni. Arról lehetne mondani valamit, hogy a jelenlegi jövedelemadó hogy illeszkedik az adórendszerbe, csak azt tudnánk, melyikbe. Ugyanis valahányszor bevezetnek vagy megszűntetnek egy adót, változtatnak az adórendszeren. Az elmúlt két évben Magyarországon egy csomó adórendszer volt.

Én: Gyorsan változtak a körülmények, az európai válság…

Simon: Nézd, a kormányfő már régóta az EU hanyatlásáról beszél, az meg hanyatlik is frankón, a kormány mégis mindig meglepődik. Miért nem veszik legalább ők komolyan?

Én: Figyelj, itt nekem kellene kérdezni, es neked magyarázni, hogy akkor mégis miért mondta Orbán Viktor, hogy az adórendszer működik.

Simon: Röviden: mert mindig sikerült egy új adót bevezetni, amivel be lehetett tömni a lyukakat. Csakhogy ez nem folytatható örökké.

Én: Ezért kellett visszahívni az IMF-et?

Simon: Nem, az IMF-et azért kellett visszahívni, mert a hitelezők egyre magasabb kamat mellett hajlandók csak hitelezni. A kormány azt gondolja, hogy ha az IMF visszajön, akkor csökkennek a kamatok.

Én: És nem így lesz?

Simon: A hitelezők által elvárt kamatok nem az IMF-től függnek, hanem a hitelezőktől. Görögországban is ott az IMF, mégse alacsonyak a kamatok.

Én: Nem értem.

Simon: Figyelj, kétféle hitelező van: az egyik odaadja neked a suskát valamekkora kamatért, aztán reménykedik, hogy betartod a megállapodást, ő meg visszakapja a pénzt. Ha azt gondolja, hogy kockázatos neked hitelt adni, akkor csak magas kamatra ad, vagy nem ad egyáltalán. Az IMF nem ilyen.

Én: Hanem?

Simon: Az IMF megállapodik veled, hogy ad neked hitelt, de cserébe időnként beleszól, hogy mit csinálhatsz, így biztosítja, hogy a végén visszakapja a pénzt. Cserébe viszont sokkal alacsonyabb kamattal ad hitelt, mint bárki más.

Én: Értem már, ezért paterolta ki annak idején a kormány az IMF-et, hogy ne szólhasson bele a dolgokba. De most nem fog beleszólni?

Simon: A kormány abban reménykedik, hogy nem, mert nem akar kölcsönt felvenni az IMF-től, csak megállapodni vele. Ezt nem mondta a miniszterelnök az interjúban?

Én: De, tényleg. De már akkor sem értettem pontosan, valami biztonsági hálóról vagy miről beszélt, de fogalmam sincs, az mi.

Simon: Ha az IMF megállapodást köt egy országgal, akkor a többi hitelező – tudod, a normális, amelyik nem beszél bele állandóan – tudja, hogy az IMF vigyáz arra, hogy visszakapja a pénzét, tehát az ő pénze is nagyobb biztonságban van, és hajlandó alacsonyabb kamat mellett is hitelt adni. És persze ha nagy a baj, akkor az IMF pénzt is ad.

Én: Vagyis az IMF megint bele fog szólni a magyar gazdaságpolitikába?

Simon: Legalábbis joga lesz hozzá. A kormány persze egy gyors megállapodást szeretne, hogy alacsonyabb kamatokkal vehessen fel hitelt, nem pedig azt, ha az IMF élni is tudna a beleszólási jogával. Az IMF viszont azt szeretné, hogy igenis tudjon élni ezzel a jogával. Ezért tart ez ilyen hosszú ideig, és még tartani is fog is egy kicsit.

37 komment · 3 trackback

Címkék: interjú adó imf egykulcsos nemzeti konzultáció Orbán TV


A bejegyzés trackback címe:

https://simonmagyaraz.blog.hu/api/trackback/id/tr194559606

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyar faroknak magyar csalán való 2012.06.02. 13:07:18

Két éve van kormányon a FIDESZ-KDNP. Két év telt el, amiről azt halljuk, hogy nagy és csodás dolgok történtek, még akkor is, ha ebből egyelőre nem látunk semmit sem. Két olyan év, ami után még mindig csak addig jutottunk, hogy a FIDESZ minden őt érő tö...

Trackback: Egyetért Ön azzal, hogy a fideszes képviselők napi 60-70.000 forintot keresnek, miközben a nettó minimálbér 3 éve változatlanul havonta 61.000 Ft? 2012.06.02. 00:03:41

Subba Vipera 16 pontos nemzeti inzultációs kérdőíve: 1. Örül-e Ön annak, hogy a Fidesz kampányban ígértünk “egymillió új munkahelyet”, de összesen “csak egymillió munkahely lesz”? 2. Örül-e Ön annak, hogy “egyszeri, radiká...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.06.01. 19:56:52

Hiába a két fél elbeszél egymás mellett!

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.06.01. 22:57:41

Bányatűz” van, össze kell fogni! – fogalmazott Gaál Gábor, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének (BDSZ) tanácsosa. A résztvevők helyeslően morogtak, akárcsak akkor, amikor Rabi Ferenc, a BDSZ elnöke közölte, felkeresték az illetékes hivatalokat javaslataikkal, és amennyiben június 30-ig nem rendezik megnyugtatóan a bányászok rokkantsági nyugdíjának kérdését, a tárgyalásokon túl egyéb eszközökhöz is folyamodnak majd. Az idő ugyanis sürgeti őket, hiszen egyre több volt bányászt minősítenek rehabilitálhatóvá, vagyis veszik el tőlük egyik napról a másikra a nyugdíjukat. Ez a számok tükrében 120 ezer forint helyett 28 ezer forintot jelent.

– Az egész felülvizsgálat egy vicc! – fakadt ki egy érintett pécsi bányász, aki nemrég esett át a procedúrán. – Az orvosi véleményt egyszerűen semmibe vették, a szociális és rehabilitációs bizottság egyetlen tollvonással felülbírálta a döntést, és közölték velem, hogy mehetek vissza dolgozni. Mégis hova?

És hova menjen az a diplomás 55 éves 10 éve rokkantnyugdíjas, aki kiesett a szakmájából, megszakadtak a kapcsolatai, hitelt vett fel a nyugdíjára, ebből élt a családja és 70 ezer a pályakezdő munkanélküli?

Orbán szégyeld magad, jellemtelen, sunyi, szarházi vagy!

reálisan 2012.06.01. 22:58:08

Jaj ez a Simon nagyon szereti az IMF-et. Imádja, becsüli, nagyra értékeli!

Pedig barátocskám az IMF nem más, mint a liberális világ maffia pénzbeszedője. Úgy bizony. Inkább a hazádat szeresd Te elfajzott okostojás!

WYW 2012.06.01. 23:05:56

@reálisan:

Hát ja, Magyarország tulajdonosa az IMF-nek, Matolcsy az egyik kormányzó.

Így beszélj hülyeségeket.

hattyú 2012.06.01. 23:49:01

@reálisan: mert Te nagyon szereted a hazádat ugye? :D Elfajzott kommunista idióta...

Makkasz 2012.06.01. 23:50:34

A részmukaidő más miatt érdekes, akkor nem kell a minimálbért megfizetned, azután adóznod. Magyarán azért nőtt meg a részmukaidősök aránya, mert a vállalkozás nem tudja, nem akarja megfizetni a magas minimálbért, és így egyeznek meg a dologzóval. Aztán hogy mennyit kell túlórázni és mennyit kap zsebbe, más kérdés.
Ez a lényege a részmunkaidőnek, és nem a családanya visszavazetése a munka világba.

dekol84 2012.06.01. 23:50:49

A sok idióta agyatlan barom, aki ennek a csürhének 2/3-ot forradalmazott össze! Most szopnak bőnyállal, csak az a baj, hogy én is, aki pedig úgy utálom ezt a szardarabot, a zorbánt, hogy az csak na!

Makkasz 2012.06.01. 23:51:25

@reálisan: Hol vallot szerelmet, idézz!

dekol84 2012.06.01. 23:51:43

@hattyú: mé, van mit szeretni ezen a szerteszét kúrt narancsországon! Az egész nép egy moslékzabáló tolvaj csaló banda!

Pop40 2012.06.02. 04:47:10

@reálisan:
Ja, és azzal szereti a hazáját ugyebár, ha magas kamatot fizet, mikor elérhető alacsonyabb is, csak azért, mert az IMF, mivel biztosítani szeretné, h ne tűnjön el a pénze, ezért ellenőrizni is akarja, mit csinálnak azzal. A narancskomcsi maffia meg nem szereti az ellenőrzést, mert az lelassítja a pénz olajozottan működő lenyúlását, manyuptól elkezdve simicskáig.

Arról nem is szólva, ha nem tűnt volna fel, a hígagyú vezéred kilincsel az IMF-nél, s nem az IMF kérleli, hogy jaj drága Orbán úr, hadd adjunk már önnek zsozsót, mert ön meg a kuszaszemű jobbkeze olyan sikeres gazd.polt csinál, hogy ebből nem maradhatunk ki mi sem!!

Ennyi ésszel te is inkább birkamenetelni járnál, mintsem gazdasági témában okoskodnál.

röhögő 2012.06.02. 05:59:05

@reálisan: Ja igen. A pénzbeszedő már csak olyan, hogy alacsonyabb kamatokat kér mint a piaci. Te magadtól vagy ilyen hülye, vagy azzá vert anyád?

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2012.06.02. 07:52:35

@röhögő:
Na igen.
De ez egy elég egyoldalú nézőpont - mármint, hogy az IMF alacsonyabb kamatra biztosít hiteleket.
Mert az sosem hangzik el, hogy az IMF mibe, hogyan szól bele, ha kockázatokat vél felfedezni a visszafizetésekben.
Gondolom azért sem hangzik el ilyen ,mert még maga az IMF sem tudja, hogy pontosan hol a kockázat egy adott országban, vagy mi lesz majd az a kockázat, ami miatt bele kellene szólnia a folyamatokba.

Magyarul úgy is fel tehetjük a kérdést, hogy: Nem mindegy, hogy mitől élsz rosszabbul? A magasabb piaci keretek között felvett kamatok miatti megszorítások (kisebb fejlődési potenciák) végett, vagy a kedvezőbb IMF kamatok + az előre nem ismert beleszólás (megszorítások) miatt?

nu pagagyí 2012.06.02. 08:18:21

@reálisan: Nem is értem, Orbán miért csúszik-mászik az IMF hitelért? Pedig micsoda cégeink vannak!

Ott van mindjárt a világverő Simicska cégbirodalom. Símán lenyomja az összes gonosz multit. Adót annyit fizet, mint a pelyva, külön költségvetési fejezet a tőle származó adóbevétel.

Többezer hektáron gazdálkodó termelőink minimális bérköltség mellett, szuper hatékonyan állítják elő a Föld népességét többszörösen ellátó termékeiket. Egyes termékekből, úgymint fagykár, vízkár, aszálykár utáni kártérítés, monopolizáljuk a világpiacot.

Demján cége két éve sikert sikerre halmoz, már Szentpéterváron sem épít plázát és még több helyen is tervez nempláza építést. Módszereit a debreceni villamos beruházásnál tesztelte.

A Széles-csoport médiacápaként tömi az államot tetemes adóbefizetéssel. Az állami cégek reklámjait naponta három néző nézi, ő, a bemondó és a család kutyája.

Végre, jó kezekben van az ország! Senki nem állíthatja meg ezt a sikertörténetet.

hamucipő 2012.06.02. 08:30:15

@BPBP: Az IMF vissza akarja kapni a pénzét, tehát stabil költségvetést, jó gazdaságpolitikát és növekedést akar, ezért szól bele. Ez jó az országnak és neked is. Orbánék meg azért nem akarják, hogy beleszóljon, mert akkor az IMF negyedévente idejön, minden számot megnéz, és ők nem tudják csont nélkül lenyúlni a lóvét. Amire Orbánék hajtanak, nem neked, hanem nekik jó.

Hertelendi 2012.06.02. 09:44:03

Orbánék politikája a hazugságokra és a demagógiára épül. Minden egyes megnyilvánulásukkor tetten érhető.
Hogy tudott ennek nyomorult hazudozógépnek 2,5 millió ember hinni, képtelen vagyok felfogni. Valamirevaló EU politikus már szóba se áll a kis görénnyel. Levegőnek nézi.

Indriq 2012.06.02. 09:47:33

Nem hiszem am el, hogy nincs valaki a fityeszben, aki belatja pl azt, hogy negativ vagy nulla kozeli gdp novekedes mellett az orszag soha nem fogja tudni kitermelni a most mar 8,5%-os kamatot, amennyiert az allam kinalja az allampapirokat...
A "vicces" az benne, hogy ezek majd 5-10 ev mulva fognak igazan problemat okozni, amikor ezek a fergek mar hawaiin napoznak a most ellopott penzekbol.

niklex 2012.06.02. 09:50:18

Kérdés:
Egyesek az mondják, hogy a rossz gyereket meg kell verni, a jókat meg kell dícsérni. Mások ezt fordítva gondolják. Kinek van igaza?

Mit tetszik mondani? Hogy a ki a jó gyerek? Ja, azt én mondom meg!

is 2012.06.02. 10:04:03

@Verjen meg az Isten Orbán Viktor!: "És hova menjen az a diplomás 55 éves 10 éve rokkantnyugdíjas, aki kiesett a szakmájából, megszakadtak a kapcsolatai, hitelt vett fel a nyugdíjára, ebből élt a családja és 70 ezer a pályakezdő munkanélküli?"

És mit csinált 10 éve az a 45 éves, ereje teljében lévő ember, hogy másik munka helyett inkább okosba lerokkantosította magát? Az is az ő döntése volt, ez itt már csak egy következmény.

Putyilov gyári melós 2012.06.02. 10:04:33

Szégyenletes pártállami propaganda, sztálinista agymosás megy a köztévén és az összes nyaloncmédiában.

1 mondat a tegnapi Estéből, az M1ről:
"Az Eurogyengüléssel gyengült a Forint"

AZ EUROHOZ KÉPEST!

Putyilov gyári melós 2012.06.02. 10:18:14

@is:

Van neked valami fogalmad a magyar nép egészségügyi, szociális állapotáról?

Tényleg nincs bennetek semmi szégyenérzet, azért amit műveltek ezzel a néppel?

Miért IS?

PÉNZÉRT!

Ugyanúgy, mint a padlássöprő pénzbehajtók, idegenszívű janicsárok!

Ahogy mondta Schmitt elvtársatok, "Ami jár, az jár"

Putyilov gyári melós 2012.06.02. 10:22:30

@Hertelendi:

Orbán egy mentálisan szétesett beteg ember, bűnöző, akinek gumiszobában lenne a helye, a rendszere seggnyaláson, szervilizmuson, rabszolgatartáson, gátlástalan kizsákmányoláson alapuló, cinikus Sztálinista pártállam.

Hertelendi 2012.06.02. 10:53:00

@Putyilov gyári melós: És ezt a sok gyökér, aki még kitart mellette miért nem látja? Miben reménykednek? Hogy majd pár morzsát nekik is leszór a földre?

röhögő 2012.06.02. 10:59:11

@BPBP: Ez jogos, de ugye az nem mehet a végtelenségig hogy többet fogyasztunk, mint amit megtermelünk.
Vagy a cigányok végeláthatatlan segélyezését is támogatod az adódból, amikor basznak dolgozni?

Netuddki. 2012.06.02. 11:07:48

@reálisan: Ostoba, stupid fidesztroll! Nem kötelező hitelt felvenni az IMF-től és nem kötelező sokkal drágábban hitelt felvenni a piacról se. De még drágábban kötvényt kibocsájtani se...

"reálisan 0 bejegyzést írt és 170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Dr. Verőköltő 2012.06.02. 11:19:31

Nagyon szuper kis blog ! Teljesen rendben van !

Dr. Verőköltő 2012.06.02. 11:21:03

@dekol84: reméljük nem tudja úgy megcsinálni a választási rendszert, hogy sose lehet elzavarni !!

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.06.02. 11:56:42

@is: Bányász lévén, akkor három műszakban dolgozott valamelyik bányában, és a munka következtében rokkant meg. Tudod mit? Próbálj meg te is bányában lehúzni 25 évet, mit a kommentben szereplő ember, és majd megnézzük, milyen egészségi állapotban leszel. A bányászokra sosem volt jellemző, hogy kamu rokkant nyugdíjra játszottak volna. Ők megadták a királynak, ami a királyé. Ne őket csesztesd feleslegesen. Vagy mit szólsz Demszky Gábor főpolgármesterhez, aki szintén a megérdemelt(?) nyugdíjas éveit morzsolgatja.

téridő 2012.06.02. 11:58:48

Mondani kell minden adandó alkalommal, hogy OV és (tettes)társai a végrehajtó hatalmat (itt és most) 1értelműen a közpénzek magánosítására/elrablására/célzott szétosztogatására (beleértve a neo-munkásőrséget:= TEK-et is) és az emberek elbirkásítására használják.
A képlet ennyire egyszerű. Robbanás csak azért nem lesz, mert a "kuktafazék-szelep nyitva", s szabad kitántorogni, ahol önbecsülést sem kell föladni. Ennyi a lényegi különbség pl. 56-hoz képest.

peti6 2012.06.02. 13:49:37

@Hertelendi: Ezért a sok baromságokért mennyit fizetnek neked, hogy itt az indexen minden poszthoz írod az orbánellenes idiótaságaidat??????
Úgy látom ebből jól meg lehet élni.......
Összeborulva fizet a DK és a maszop???
Bár a maszop inkább a Jobbikkal borul össze mostanában.......

jet set 2012.06.02. 14:15:07

@dekol84: És akkor mi a megoldás?

jet set 2012.06.02. 14:17:22

@verőköltő bodobács: Nem tudja. És ki jöjjön helyette? A mostani pártok közül én egyikből sem kérek.

ásványi répacukor 2012.06.02. 15:47:20

@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): Hagyd a picsába az ilyen IS- eket. Az ö fajtájuk mindig a hajó farvizén eveznek, ahol nincs hullám sem szembe áramlat. Ő abból indul ki, hogy seggnyalástól nem lehet rokkant senki, de csak ebben van igaza! Az ,hogy a többség keményen gürizett, hogy a nyalás és lopás helyett vigye valamire nem érdekli, mert ő a könnyebb utat választotta.

ásványi répacukor 2012.06.02. 15:53:07

@peti6: "ornánellenes idiótaság"-ért fizetnek???? Nem inkább az idiótaorbán ellenességért jár a zsé ???

látjátok feleim szümtükkel 2012.06.03. 12:10:46

Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy az milyen foglalkoztatás, amikor egy vállalkozó közmunkásokkal dolgoztat a vállalkozásában? Ha maga fogadná alkalmazottnak ezeket az embereket, akkor mennyit is kellene fizetnie nekik, illetve utánnuk?
Ja, és a közmunkások munkaerő közvetítése jogilag hogyan is áll?
Ki jogosult kiközvetíteni őket? Vagy csak kölcsönadják szegényeket, mint egy gépet?

látjátok feleim szümtükkel 2012.06.03. 12:15:08

@röhögő: "...az nem mehet a végtelenségig hogy többet fogyasztunk, mint amit megtermelünk."

Mintha ezt egy Kádár János nevű ember is mondta vóna annó, amikor még a rendszerváltás ki sem volt találva. Hálából ezért az okos gondolatért gyorsan kitalálták.
süti beállítások módosítása